Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 10-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. BEWIT
  3. BEWIT - Mandarinka

BEWIT - Mandarinka

100% ČISTÝ ESENCIÁLNÍ OLEJ Z MANDARINKY ČERVENÉ Mandarinka je strom, který může dosáhnout výšky až 7 metrů a větší šířky, na štíhlých větvičkách má tr... celý popis
Dostupnost
Skladem 2 ks
Tekutiny
Nejsme plátci DPH
ks
Kompletní specifikace

100% ČISTÝ ESENCIÁLNÍ OLEJ Z MANDARINKY ČERVENÉ

Mandarinka je strom, který může dosáhnout výšky až 7 metrů a větší šířky, na štíhlých větvičkách má trny. Listy jsou úzké a oválného tvaru a mají drobné, zaoblené zuby a úzce okřídlené stopky.
Mandarinka je původem z jihovýchodní Asie a z Filipín. Nejvíce se pěstuje v Japonsku, jižní Číně a východní Indii.
Mandarinkový esenciální olej existuje již velmi dlouho a nachází se v mnoha výrobcích – od kolínské a kosmetických přípravků až po alternativní přípravky. Poskytuje krásnou citrusovou příchuť sladkostem, syceným nápojům, alkoholu, zmrzlině, bývá využíván jako dochucovadlo.

Mandarinkový olej pochází z vnější kůry ovoce. Olej se extrahuje za studena lisovaným procesem, červený mandarinkový olej se získává ze zralých plodůzelený z nezralých.

Provede relaxací

Uvádí se, že esenciální olej z mandarinky působí jako relaxační prostředek, může pomoci s napětím a emoční nerovnováhou. 

Osvěží tělo

Čistící schopnost oleje může pomoci s vylučováním sloučenin, jako je nadměrná sůl a znečišťující látky nebo kyselina močová. Toxiny se uvolňují z těla potem, močením a vylučováním. 

Pomůže s celulitidou

Při lokální aplikaci lze využít součást masážního oleje může pomoci s celulitidou. 

Působí jako tonikum

Je to prostředek, který tonizuje a posiluje. Může pomoci vyladit a tonizovat všechny funkce v těle. Když je vaše tělo vyladěno, z dlouhodobého hlediska vám zajistí zdravější a šťastnější fungování.

Kůže ho ocení

Mandarinkový esenciální olej může pomoci při akné, striích a jizvách. Díky tomu, že je jemný, obvykle je, jako součást kosmetických přípravků, velmi dobře snášen a nedráždí pokožku. Může mít schopnost pomáhat předcházet infekci u podrážděné pokožky a být prevencí proti bakteriím a plísním.

Uvolní a přivede ke spánku

Mandarinkový esenciální olej může být jedním z relaxačních prostředků zklidňujích mysl, může pomoci snížit napětí a vyladit emoční nerovnováhu. 

 

BENEFITY ESENCIÁLNÍHO OLEJE MANDARINKY ČERVENÉ

  • Může uklidnit tělo i mysl.
  • Uvádí se jako pomocník se spánkem.
  • Působí jako tonikum.
  • Může pomoci u pomerančové kůže.

 

NAHLÉDNUTÍ DO HISTORIE MANDARINKY ČERVENÉ

Využívána i v TCM

Podobně jako u jiných druhů citrusových plodů má mandarinka dlouhou historii v mnoha tradicích lidové medicíny, včetně tradiční čínské medicíny, a indické. Předpokládalo se, že nezralá slupka může léčit celou řadu stavů, od škytavky, kašle, hlenu, bolesti na hrudi a zažívacích poruch, až po jaterní cirhózu a otok sleziny.

 

Český botanický název: Mandarinka červená
Anglický název: Red Mandarin
Latinský název: Citrus reticulata
Země původu: Itálie
Použitá část rostliny: Ovocné slupky
Způsob výroby: Lisování za studena

Nařízení Evropského parlamentu nám neumožňují uvádět u výrobků neschválená zdravotní tvrzení. Není to možné ani v případech, kdy jsou tato zdravotní tvrzení potvrzená vědeckými studiemi. Zdravotní tvrzení zde není možné uvádět ani v rámci osobních zkušeností a referencí. Pro zjištění podrobnějších informací Vás proto odkazujeme na jiné zdroje.

Informace pro zákazníky

 

Kde nás najdete

Starorněnská 33/16

602 00 Brno

 
Kontakty
Logo
Klára Pijáčková, DiS.
(Po-Pá, 10-16 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz